wat te doen op warme, broeierige zomerdagen

Wat te doen op warme, broeierige zomerdagen?

Wat te doen op warme, broeierige zomerdagen? Als je last van hevige transpiratie? Zweten, de bril die van je neus glijdt en je hals en nek die klam aanvoelen? Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet.

Tips voor je gezicht

1. Maak je gezicht, hals en nek schoon met Helichrysum hydrolaat. Het reinigt je gezicht, het verfrist en het zweten zal afnemen. Je huid wordt rustiger. Waardoor je veel minder last gaat ervaren.

 

2. Als je je gezicht gereinigd hebt met Helichrysum hydrolaat breng je een minerale poeder aan op je gezicht. Dit ondersteunt de functie van de huid voor vochtregulatie. Als je transpireert zal het vocht niet zichtbaar zijn op je gezicht en het zal droger blijven. Hierdoor krijg je geen zout meer in de ogen, of glijdt de bril van je gezicht.
Bovenstaande kun je een paar keer per dag doen als je veel transpireert.

3. Na de reiniging van je gezicht in de avond niet vergeten je gezicht te voeden. Ondanks dat je veel transpireert kan je huid wel vocht en voeding van een crème of gezichtsolie gebruiken. De Sensitive moisturizer is een superfijne verzorging voor de gevoelige huid.

Je lichaam koelt zelf af

De huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft een belangrijke functie bij verkoelen en verwarmen van je lichaam. Voor het gezicht geldt dat je alle functies van de huid graag wilt gebruiken.

 

4. Gebruik natuurlijke producten voor je gezicht. Veel synthetische ingrediënten leggen bepaalde functies van de huid stil. Een uitgebreid blog schreef ik hierover. Als je gezicht zichzelf niet kan verkoelen door poriën open te zetten of te sluiten zul je op andere plaatsen in je lichaam meer gaan transpireren. Bij Chilax gebruiken we daarom alleen natuurlijke producten zodat je huid zelf zijn werk kan doen.

 

Zorg dat je lichaam niet nog warmer wordt

5. Op warme dagen is het goed om warm te drinken in plaats van koud. Je lichaam reageert op dat wat je drinkt. Als je koude drank drinkt wordt je lichaam kouder gemaakt. Je kerntemperatuur denkt dat je het koud hebt en zal je lichaam nog meer opwarmen, waardoor je het juist warmer krijgt.

 

6. Als je in een omgeving zit met airco, zet deze op ontvochtigen in plaats van koelen. Vaak is het niet de warmte waar je last van hebt, maar de luchtvochtigheid.

 

Wat te doen op warme, broeierige zomerdagen? Gebruik bovenstaand tips en ik wens je een verfrissende zomer!
Judith Huinink

De oppepper die je nodig hebt

Wil je zelf aan de slag voor een stralend gezicht?

Start direct de online cursus gezichtsmassage en leer in 14 dagen alle technieken hoe jij je gezicht kunt masseren. Werken aan huidverbetering, minder rimpels én een stralende huid.

Misschien is het wat voor jou? 

Geplaatst in tips en recepten.