strak gespannen kaken

Strak gespannen kaken. In de praktijk kom ik het, met regelmaat tegen. Maakt dit jong en stralend? Het tegendeel is waar.

Schoonheid is maakbaar

We leven in een wereld waarvan we denken dat schoonheid maakbaar is. Voor een deel is dat waar, maar tegelijkertijd wordt schoonheid opnieuw gedefinieerd. Waar ik met mijn ronde vormen en brede heupen een schoonheid ben in Afrika, word ik in Nederland aangekeken om mijn maatje meer. Waar ik van opkijk als de zomerzon mijn lichaam één of twee tinten donkerder maakt, vertelt een collega uit Azië mij dat er bleekmiddel in de standaard Nivea dagverzorging in China zit. Kortom wat schoonheid is, is relatief.

Natuurlijke schoonheid

Door de jaren heen heb ik veel lessen gehad over de Traditional Chinese Medicine en cosmetische acupunctuur met een grote diversiteit aan culturen. Mijn eindexamen klas acupunctuur bestond uit 22 nationaliteiten. En wat me elke keer altijd weer positief verrast is dat natuurlijke schoonheid in welk werelddeel dan ook mooi wordt gevonden. Ook bij ons.

Strak gespannen kaken maken niet stralend

In de maakbare wereld van de cosmetische chirurgie komen operaties voor waarbij de huid opgetrokken wordt en je kaaklijn strak getrokken wordt. Vaak ook gespannen strak. Als je voor- en na foto's laat zien, zie je een groot verschil, maar als je de persoon in levende lijve tegen zou komen zien ze er vaak niet jonger, frisser en stralender uit. Natuurlijk willen we allemaal geen hamsterwangen en is een strakkere kaaklijn wenselijk om dit zo lang mogelijk vast te houden. Maar strak gespannen kaken maakt niet jong. Ontspannen wangen, met voldoende bindweefsel en een zachte huid die strakker rond de kaaklijn trekt maakt dat je er weer stralend uitziet. Bindweefsel opbouwen, de grovere huidstructuur fijner en zachter maken is wat je fris eruit laat zien. Dat is natuurlijke schoonheid en kun je bereiken met cosmetische acupunctuur en gezichtsmassages. Denk de volgende keer maar eens na, als je iemand tegenkomt wie indruk op je maakt. Wat maakt die persoon stralend?

Judith Huinink

De oppepper die je nodig hebt

Wil je zelf aan de slag voor een stralend gezicht?

Start direct de online cursus gezichtsmassage en leer in 14 dagen alle technieken hoe jij je gezicht kunt masseren. Werken aan huidverbetering, minder rimpels én een stralende huid.

Misschien is het wat voor jou? 

Geplaatst in veroudering.