poster voedingsmiddelen

poster voedingsmiddelen voor in de keuken

Poster voedingsmiddelen van Jutta Koehler is voor elke keukenprins(es) aan te raden.

5 elementen voeding

Iedereen die in de praktijk van Chilax komt, heeft weleens een tip gekregen over eten of drinken. Want voeding is naast energiebron ook in te zetten als medicijn. Hierdoor kun je zelf werken aan een betere balans van je lichaam. Daarnaast kennen voedingsmiddelen ook een thermische werking. Een waardevolle aanvulling om je lichaam te ondersteunen bij alle dagelijkse processen.

Gebalanceerde maaltijd

Vanuit de Chinese voedingsleer kijken ze naar eten vanuit de 5 elementen. Je kunt dit ook doen, door de poster voedingsmiddelen. Een gebalanceerde maaltijd houdt in, dat alle smaken verwerkt zijn in een gerecht, of op tafel staan. Zoals zoet, zuur, zout, bitter en scherp. Een balans van deze smaken en voedingsmiddelen heeft iedereen nodig.

Poster voedingsmiddelen

Een keukenprins(es) hoef je niet te zijn om te werken met verschillende voedingsmiddelen. Ik zeg ook altijd ga maar gewoon aan de slag en kijk achteraf terug wat je gebruikt hebt, via de poster voedingsmiddelen en bedenk wat je een volgende keer toe zou kunnen voegen om een nog betere balans te krijgen. Je zult verbaasd zijn over wat je zelf al doet voor je lichaam. En als je hiermee wat bewuster omgaat, ga je ook zien wanneer je iets in kunt zetten. Als je bijvoorbeeld moe bent, omdat je hard gewerkt bent. Veel bloed gevloeid hebt tijdens je menstruatie. Elke keer hebben we andere situaties die vragen om een iets ander gerecht. Ik wens je veel plezier in de keuken!

 

Geplaatst in tips en recepten.