op vakantie

Op vakantie met natuurlijke verzorgingsproducten

Op vakantie met natuurlijke verzorgingsproducten is natuurlijk goed te doen. Zolang alles in je koffer of tas past, kan alles mee en hoef je niet af te wijken van de dag- en nachtverzorging die je thuis doet. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, neem ik zelfs meer producten mee. Op vakantie heb ik de tijd om te tutten en frutten en vind ik het heerlijk om mijn lijf van top tot teen te verzorgen.

Extra aandacht

Als je kiest voor een rustvakantie is het heerlijk om meer aandacht te geven aan je lichaam. Dit kan door elke dag trouw de oefeningen te doen voor ontspanning, of juist elke dag intensief bezig te zijn met gezichtsmassage. Ik hoor uit de praktijk dat veel mensen het leuk vinden om met de vakantie naast een zon bescherming ook een masker of peeling te gebruiken. Lekker jezelf verwennen. Heerlijk!

Biologische producten

Alle producten uit de praktijk van Chilax zijn biologisch en kennen chemische conserveringsmiddelen. Daarom kan er bij warm weer een product zich gaan scheiden. Dit doet niets af aan de werkbaarheid van de producten, maar kan vreemd ogen.

TIP: bij producten die zich scheiden even mengen op je hand voordat je het gaat gebruiken op je gezicht.

Vliegtuig en warme landen

Als je op vakantie gaat naar een warm land, of gaat vliegen is het handig om wat verzorgingsproducten in kleinere hoeveelheden mee te nemen. Je hebt minder ruimte nodig in je koffer. De producten van zijn zuinig in gebruik, dus veel heb je niet nodig. Je voorkomt dat de natuurlijke producten zich gaan scheiden. Vooral dat laatste zal ik even extra uitleggen.

In het vliegtuig zakt de temperatuur in het ruim, waar je koffer geborgen wordt, tijdens een vlucht. Dit kan wel zakken tot 5 graden. Vaak stap je uit in een warm land waar de temperatuur boven de 25 graden of nog hoger is. Dan is de temperatuurwisseling voor de producten groot en zal het sneller scheiden. Daarom is het handig om niet volle tubes mee te nemen.

TIP: Ga je met zomervakantie op het moment dat in Nederland ook warm kan zijn, leg je verzorgingsproducten in de koelkast, tot je weer terug bent.

Judith Huinink

De oppepper die je nodig hebt

Wil je zelf aan de slag voor een stralend gezicht?

Start direct de online cursus gezichtsmassage en leer in 14 dagen alle technieken hoe jij je gezicht kunt masseren. Werken aan huidverbetering, minder rimpels én een stralende huid.

Misschien is het wat voor jou? 

Geplaatst in tips en recepten.