kennis doorgeven

Kennis doorgeven in lessen en lezingen

Mijn kennis doorgeven is wat ik aankomend jaar wil gaan doen. Toen ik in 2008 begon met mijn carrière switch van operationeel manager naar student acupunctuur en massage begon, had ik niet kunnen vermoeden waar ik nu zou staan. Waarbij ik vroeger dacht, leren doe je op school en daarna ga je aan het werk, ben ik totaal veranderd. Zeker de laatste 10 jaar van mijn leven heb ik misschien wel het meeste geleerd en ben ik nog lang niet klaar met leren.

Leren is leuk

Leren, iets nieuws ontdekken, of juist verbanden gaan zien, een nieuwe techniek eigen maken, ik hou ervan. Ik kan zelfs zeggen dat ik er – een honger- naar heb. Zoals mijn ex zei, “Zelfs met taarten bakken wil je leren. Je ziet een leuke taart, gaat op onderzoek uit hoe de taart gemaakt is en gaat er dan mee aan de slag. Na ongeveer 6 proeftaarten heb je bij de 7e uitgevonden hoe de perfecte taart is en ben je klaar!” Missie volbracht en op naar het volgende om te ontdekken.

Juffrouw Ooievaar

Op de lagere school was ik al een type die graag kletste en in de 2e klas van de lagere school kreeg ik van de meester zelfs de bijnaam juffrouw Ooievaar. Dit heeft me nooit in de weg gestaan, want met diezelfde meester mocht ik ook ‘in het huwelijk’ treden op school, dus geen trauma aan over gehouden. Maar met het schrijven van dit blog komt het weer naar boven.

De afgelopen jaren heb ik een duizendtal mensen in de praktijk gehad en ben ik altijd van het kletsen. Ik hou ervan om mensen meer bewust te maken van bepaalde processen in hun lijf en in het geheel. Niet voor niets is de holistische blik van de Traditional Chinese Medicine wat mij zo aantrekt. Maar ook de kennis daarover. Hoe fijn is het als je zelf wat meer begrijpt wat er met je gebeurt en waar het vandaan komt. In de praktijk vul ik de behandelingen graag aan met advies over voeding en oefeningen.

Wat is het allerleukste?

Maar wat is nu het allerleukste? Wat zou ik aankomend jaar graag willen doen? Die vraag is mij gesteld en ik kan hier met 1 antwoord op terug komen en dat is kennis doorgeven.
Ik wil dolgraag alle kennis die ik de afgelopen 10 jaar heb gekregen en alle dingen die ik heb ontdekt met je delen. Zowel voor de professional als de klant in de praktijk. Daarom ga ik het aankomende jaar lezingen geven en les geven. Online, in de praktijk en ergens ga ik een leuk evenement organiseren op een mooie locatie, zodat jullie er bij kunnen zijn.

Ja, kennis doorgeven, dat is wat ik ga doen!

Geplaatst in selfcare.