Wat zeg je? EHBO op het oor!

EHBO op het oor, bestaat dat?

Toen ik vertelde dat ik bezig was met dit blog vroeg een vriendin wat je met een oor kunt doen. Ik vertelde haar EHBO op het oor.  Als je op vakantie bent, er gebeurt iets, dan kun je EHBO toepassen via het oor. Heel handig als je op vakantie bent en er gebeurt iets en je hebt niet de gemakken van thuis bij je.

Spiegelingen op je lijf

Op je lichaam zitten diverse spiegelingen en zijn er allerhande studies die zich daarmee bezig houden. Bijna iedereen kent toch wel het truukje van weten of je sok past? Maak een vuist en kun je de sok om je vuist passend vouwen, is de sok in de juiste maat. Of dat je gezicht 2 keer in je borstkas past? Binnen portret tekenen worden mensen zich bewust gemaakt van verhoudingen in je gezicht die terugkomen op je lichaam. Nog één leuke is, de lengte van je onderarm, is de lengte van je voet. Probeer maar eens uit! Zet je voet maar op je onderarm, wedden dat hij past?

E.H.B.O. op het oor

Vanuit de T.C.M. (Traditional Chinese Medicine) bekijken we je lichaam als geheel, in samenwerking met je geest. Ook wel holistisch genoemd. Daarom kan ik een naaldje in je voet zetten als je bijvoorbeeld buikpijn hebt. Ook kun je via het oor een klacht behandelen van je lichaam. Ooracupunctuur is erg effectief bij chronische pijnklachten.

Acupunctuur is een naald zetten op een acupunctuurpunt, maar bij het oor kun je ook acupressuur toepassen. Een acupunctuurpunt drukken. Hoe je dit kunt doen, lees je in de pdf, waar alle punten staan genoteerd.

Omdat je op vakantie soms in een ongemakkelijke situatie komt, is het fijn als je dan gebruik kunt maken van EHBO op het oor. Normaal zou ik de tekening hier plaatsen. Maar omdat een printversie makkelijk is, voeg ik nu 2 pdf’s toe. Print ze uit, stop ze in je portemonnee en gebruik indien nodig.

 

Klik voor de pdf in zwart-wit

 

Klik hier voor een kleur pdf

 

Laat je me weten als je het gebruikt hebt?

fronsrimpel

Blijvend tips van natuurlijke gezichtsverjonging ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mijn informatie komt in je inbox terecht.

Gratis tip voor een stralend gezicht

* vul beide velden inGeplaatst in tips en recepten.