Een stralend uiterlijk is niet perfect

Een stralend uiterlijk is niet perfect

Een stralend uiterlijk is niet perfect

Een zelfverzekerde uitstraling: dit is het geheim. Van de week had ik een leuk gesprek met een klant over deze spreuk. "Als je zelfverzekerd bent, straal je altijd", was haar mening. Ik schrok daar van, want zelfverzekerdheid is voor mij totaal iets anders als er stralend uitzien. Sterker nog, als ik bv denk aan een zelfverzekerde dame uit de politiek zie ik een harde vrouw. En ik omschreef het verhaal dat ik had gezien van Ilse de Lange.

Kwetsbaar en stralend

Zij was op tv en sprak over haar vader die was overleden. Hoeveel verdriet ze hierin had en dat ze in die tijd dat haar vader net was overleden zong met alle kwetsbaarheid die ze in zich had. Ze vertelde ook dat ze bij het denken aan haar vader niet dacht aan het ziektebed dat hij heeft gehad, maar aan wie hij is geweest en wie hij nu nog voor haar is. Ze sprak over liefde. Daarin vond ik haar zo stralend. Ondanks haar emoties, mede door haar kwetsbaarheid, stond zij dicht bij zichzelf en in haar eigen kracht en straalde met pretlichtjes in haar ogen naast de tranen.

Hardheid versus zachtheid

Een stralend uiterlijk is niet perfect, maar wel heel persoonlijk en mag met een rimpeltje zijn. Het mag met vermoeidheid zijn of tranen. Juist zachtheid op het gelaat maakt iemand stralend. En daarin kun je wel zelfverzekerd zijn, maar ik omschrijf het liever als jezelf zijn. Voornaam je kun niets meer en niets minder doen. Jezelf zijn en stralen. Natuurlijk kan ik je daarbij een handje helpen.

Judith Huinink

De oppepper die je nodig hebt

Wil je zelf aan de slag voor een stralend gezicht?

Start direct de online cursus gezichtsmassage en leer in 14 dagen alle technieken hoe jij je gezicht kunt masseren. Werken aan huidverbetering, minder rimpels én een stralende huid. 5 jaar jonger in 14 dagen, ga jij de uitdaging aan?

Geplaatst in stralend gezicht.