de beste verjongingstip

de beste verjongingsstip

De beste verjongingstip die ik kan geven is niet een bepaalde crème te gebruiken of een bepaalde oefening dagelijks te doen. Je gezicht veroudert ook niet het meeste door teveel make-up te gebruiken, maar door de schadelijke stoffen in de lucht. Wil je dit voorkomen, moet je preventief te werk gaan en dat betekent...

Reinigen

De beste tip tegen gezichtsveroudering is je gezicht 2 keer per dag te reinigen. In de lucht zitten veel schadelijke stoffen waar je huid aan wordt blootgesteld en dit veroudert je huid énorm. De schadelijke stoffen verwijder je in de avond. Maar ook in de nacht gebeuren processen in je lichaam waarom het belangrijk is om 2 keer per dag te reinigen.

Je lichaam heeft andere processen in de nacht dan overdag en dat geldt ook voor je gezicht. In de nacht gaat je lichaam filteren. Omdat je huid het grootste orgaan is, scheidt hij schadelijke stoffen uit in de nacht en die wil je graag verwijderen. Daarom is in de morgen je gezicht reinigen een grote aanrader.

Nadat ik training had gehad hierover was ik zelf nogal sceptisch en ben de reiniging gaan toepassen met watjes. Ik ben erg geschrokken van het watje in de ochtend. Dat was net zo 'smerig' als het watje van de avond daarvoor. Dat had ik nooit gedacht. Probeer het zelf maar eens uit.

De beste verjongingstip

Reinigen is de beste verjongingstip. Maar in de manier waarop je je gezicht reinigt zitten grote verschillen. Dit kom ik dagelijks in de praktijk tegen. Je huid heeft 3 verschillende lagen en bovenop ligt een laag met huideigen vetten (lipiden). Deze zijn heel belangrijk als buffer tegen de schadelijke stoffen uit de lucht.

Natuurlijk reinigen

Er zijn veel reinigingsproducten die chemische stoffen hebben om je gezicht te reinigen. Dit doen ze dus wel goed, maar té goed. Want deze stoffen halen ook je huideigen vetten (lipiden) weg.

Onder andere producten met sulfaten halen teveel weg. Sulfaten zijn agressieve reinigers en tasten de beschermlaag van de huid aan. Het haalt je huideigen vetten (lipiden) weg, waardoor je een té droge, jeukende en onbeschermde huid krijgt. Hierdoor krijgen, niet alleen schadelijke stoffen vrij spel op je huid, maar je huid veroudert ook sterk  en wordt gevoeliger. Het is belangrijk om je natuurlijke barrière te behouden.

Benamingen van sulfaten zijn: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, Aluminium Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate. Meer hierover kun je lezen in dit uitgebreide blog dat ik erover schreef. Waarom het belangrijk is om over te stappen op natuurlijke verzorgingsproducten.

Beste manier van reinigen

Om je gezicht zo lang mogelijk stralend te houden reinig je je gezicht in 2 stappen.

stap 1 - schoonmaken van je gezicht (inclusief verwijderen make-up) met een natuurlijke reiniger zoals een face wash of cleansing crème.

stap 2 - zeepresten verwijderen met een natuurlijke toner, zodat er geen schadelijke stoffen meer op je huid liggen.

Omschakelen naar natuurlijke producten

Als je gaat kiezen voor de beste verjongingstip en over gaat op het stappenplan, om je gezicht te reinigen met natuurlijke producten kun je ontwenningsverschijnselen krijgen. Door de sulfaten zijn de huideigen vetten (lipiden) er te grondig afgehaald en is je huideigen functie stil gelegd. Je huid maakt tijdelijk geen huidvetten meer aan, wat eruit ziet alsof je huid erg droog is. Met 6 tot 8 weken is de functie van je huidcellen hersteld en zul je geen droge verschijnselen meer hebben. Je huid heeft de beschermlaag terug en je ziet er stralender uit.

Wat past bij jouw huid?

Je huid kan verschillen van droog tot normaal, vet of een huidprobleem. In de praktijk van Chilax werken we met natuurlijke producten van Diferencia die voor elk huidtype en huidprobleem toe te passen zijn. Je bent van harte welkom om langs te komen, zodat ik je kan helpen de juiste producten voor je huid uit te zoeken.

Mijn doel is een stralend gezicht voor jou.

Weten of ik iets voor je kan betekenen?
Judith Huinink

De oppepper die je nodig hebt

Wil je zelf aan de slag voor een stralend gezicht?

Start direct de online cursus gezichtsmassage en leer in 14 dagen alle technieken hoe jij je gezicht kunt masseren. Werken aan huidverbetering, minder rimpels én een stralende huid.

Misschien is het wat voor jou? 

Geplaatst in selfcare.